Bacaan gula dalam darah

Saya check gula pagi (mlm puasa). Bacaan 3.9 rasanya makan macam biasa.. apa punca bacaan gula jadi rendah ye? #ingintahu

4 Balas

last makan tu pukul brp sis? takut awal sgt makan .. sy xsure knp jdi rendah, tp sy dlu nk check pagi, malam tu mkn mcm biasa dgn family, ikut timing makan la (lepas maghrib), n 1jam sebelum tidur tuu sy mkn yg ringan2 je, mcm oat2 dgn air susu .. so far gula cantik 4.5-5 je ..

4w ago

kul9 mlm start puasa.. pagi esok tu ambil darah.

awak kena minum/makan manis. sy baru keluar wad sbb gula 3.1

tengok pada makanan yg sis ambil malam sebelum puasa