morning sickness

Hi. ada tak mommy yg mengalami morning sickness sepanjang hari mcm saya msti nak g toilet muntah² smpai dah tkde benda nak kluar and tk boleh makan. perlu ke prefer dctor ye?

1 Balas

Msa pregnant ank first mmg truk sy muntah..pgi tgh hr mlm mmg akn muntah..sy ada beritahu doktor tentang ni, doktor kata tk boleh buat apa..mmg normal utk wanita mengandung...doktor ada bagi ubat tahan muntah..tp doktor ckp tk boleh bergantung sgt pd ubat..sb muntah2 ni mmg normal katanya..cuma dia ada ckp, klau bdn dh terlalu lemah, perlu ke hospital..sb takut kurang air dlm bdn..