patah semangat

ada tak mommy to be yang first time pregnant and morning sickness memang teruk sangat sampai makan atau minum apa je mesti muntah. kadang dalam 1 hari boleh muntah dalam 10 kali. kadang kadang saya rasa patah semangat and risau dengan baby kat dalam sebab badan tak da isi. tolong bagi saya semangat 😭

5 Balas

Saya pun teruk macam sis..sangup tak makan apa2 sebab tak tahan dengan muntah..badan pun dah lembik tak ada tenaga saya tahan sebulan lalui semua ni..sekali time check up nurse nampak saya pucat sangat..dan saya cerita semuanya.. dia terus refer saya ke doctor.. doctor call hospital saya terus di hantar ke hospital dengan ambulance..doctor sah kan saya hydration dan kurang air dalam badan..(kegugyran terancam) sampai hospital saya kena pasang drip sampai 10botol.. sampai saya okay selama 3hari dihospital..baru dapat discharge.. baru okay.. selama dihospital saya start makan macam biasa.. doctor banyak bagi saya thing yg positive.. ni la pengalaman saya paling teruk saya lalui..sekarang everthing okay dah masuk 25week..alhamdulillah.. harap semua okay sampai bersalin nanti..

sayalah antara org mabuk lama. sampai 6 bulan still mabuk. gigi geraham sy siap pecah sbb sy x dpt mnum susu or nk telan pil2. even pil vitamin utk pregnancy pn sy struggle mkn. org mmg ckp sng tp kita lalui truk. sy kena amik ubat tahan muntah hari2 selama 4 bulan, kena drip lg. x leh mnum air 0 cmtu je. but jgn gv up ok. ni semua pengalaman yg x semua org akn rs. nii la indahnya pregnancy. enjoy it ok.

maaf, xdek pengalaman. tapi saya doakan alahan, muntah2 puan dapat baik dengan cepat, dapat makan macam biasa. take care. moga baby dan ibu kuat. mungkin susah sekarang, bersalin dan membesarkan baby tu mudah. in sha Allah

sis cbe mkan dlam kuantiti sikit tp kerap. let say, 1 jam sekali. lpas makn, amik air lemon + madu. buat pans2

kena lawan yer sis... kalau u x mkn mcm mn baby nak grow.