Muntah muntah teruk 😭

Hi mommy! Saya pregnant 10 weeks and muntah teruk. Sampai kadang kadang macam ada darah. Normal ke mommy? Kadang tu muntah keluar angin je 😭 #firsttimemom #firstbaby #advicepls

3 Balas

Saya juga boleh kata alahan teruk. Muntah2 sampai lembik start minggu ke 8 sampai 12. Sekarang baru masuk week 13. Alahan dh makin kurang, selera dh ada. Pernah masuk wad 5 hari sebab muntah teruk. Badan kurang air. Doc sarankan supaya lepas muntah kena jugak minum air. Dan jangan biar perut selalu kosong walaupun rasa x boleh masuk makanan. Apa apapun awak kena pergi refer klinik tau. Tak boleh biar je.

setiap kali dh rasa diri tu mcm dh teruk sgt muntah pegi je hospital.. x kisah la masuk wad brpa kali pun.. bahaya unt kandungan . semoga awak dan kandungan baik² je k.. sbb sy pun mcm tu juga, 4x kena tahan wad alah teruk .

Kalau smpai ada darah better pergi klinik. Nanti doctor bg ubat. Jgn smpai badan awk terlampau dehydrate.