admit ward 2 minggu awal dari due

ada tak mommies yang sama mcm saya kene admit ward awal 2 minggu dari tarikh due ?? boleh tak saya nak tahu kenapa kene admit ward awal ?? dia akan paksa kita bersalin ke atau bahan uji kaji di sana ?

13 Balas

kakak saya pun kena admit awal, doc kata baby kecik drpd usia kandungan kena paksa bersalin awal.. mula kakak tak nk bersalin awal sebab anak anak dia sebelom ni pun ade sejarah yg sama tapi elok jee smpai due baru bersalin.. yg anak no 4 ni lak kena paksa bersalin.. last² lepas bersalin baby terus kena masuk nicu sebab tak cukup oxygen.. sekarang dah genap sebulan baby kat nicu.. doakan baby kakak cepat sembuh okeyy..

9mo ago

semoga baby akak cepat sembuh

Kalau ada gdm mmg hospital akan suruh admit utk bersalin awal utk elakkan baby terlebih membesar. Kalau pergi cukup2 due baby akan terlebih besar/berat dan lg tggi risiko utk czer sbb baby yg terlebih besar boleh bg risiko utk koyak lebih teruk

sa pun kena Serah diri nanti 37week sbb baby kecil..36week sepatutnya 2.5 berat tapi tadi kena scan 2.2 saja..jadi kena jumpa pakar..doakan sa dan baby..semoga semuanya baik2 saja..

9mo ago

sy tk thu bila tarikh serah diri. tggu 21/8 nie keputusan. sbb sy now 34mggu 3hr bby 2.8kg .. gdm on diet..🥴

sy due 17/9. gdm on diet. doc bg tarikh serah diri 17/9 jgk. tp rasa nk bersalin awl jgk sbb takut lmbt2 rahim pecah sbb yg 1st czer.

9mo ago

kita sama. harap dpt bersalin 37week.. due 8/9. gdm d/c jgk. harap anak 2nd dpt normal dgn mudah sbb yg 1st czer

kalau saya tak pergi serah diri 2 minggu awal tu takpe ke ? means kalau takda rasa tanda ii atau sakit , saya taknak pergi hospital lagi

9mo ago

ohhh faham , terima kasih sudi jawab🫶🏻

saya pun kena admit awal..due 11/9..tapi 27/7 dah kena admit ward..28/7 induce..kena paksa bersalin .sebab gdm on ubat jugak..

9mo ago

ohhh , terima kasih awak sebab respond

saya due 24/9.. tp kena admit wad 10/9 sebab gdm on insulin n ubat.. berdebar dh qasa..

admit mesti bersebab. sama ada kndungan ada masalah, atau ibu ada masalah.

ad gdm ke apa? doc tkkan bg serah diri kalau xde sbb

sye gdm tp doc tk cakap ape² pon sis , due date sye 5/9 ,

9mo ago

Gdm ada 3 jenis.. On diet, on insulin & on ubat. Kalau sis on diet, bacaan semua cantik biasa doc akan suruh serah diri sehari sebelum due (if baby tak nak keluar lagi). Tapi kalau on ubat & on insulin kena serah diri 2 minggu awal dari tarikh due.