Pregnant beza 2 weeks dgn LMP (8 week). Bila scan rupanya baru 6 weeks

Ada tak mommies kat sini yg pregnancy dia ada beza 1-2 week sama macam saya? Period saya regular je setiap bulan, cuma selalu delayed setiap bulan tu dalam 6-7 hari. Mungkin persenyawaan tu berlaku lambat doc cakap. So kena ikut week yg scan jugak sebab lebih tepat. Sebelum ni saya ada history gugur 2 kali, harap baby saya kuat kali ni🥰Tadi scan dah nampak janin, cuma jantung belum dengar lagi sebab baru 6 weeks kan. InsyaAllah, 2 minggu lagi saya repeat scan. Harap saya & baby sihat selalu🤲🏻

1 Balas

Insha Allah moga baby sihat, sy pon bru je scan 4-5hri lepas..septut 7w4d tp 6w4d..beza ngam2 smnggu..baby n jntung nmpk je..next 2w kne scan balik.,sy pon ade history miscarriage., Insha Allah kite doakan baby kite sihat kuat 💪..sy malas nk overthinking tkut effects , jadi buat cm biasa..mnum susu acid folid mkn buah2 n mknn bkhsiat.

6mo ago

Aamiin Aamiin Ya Allah🤲🏻Tak sangka ada jugak yg sama journey dgn saya. Betul tu, penting sangat untuk positive thinking & yakin dgn rezeki Allah. Doa banyak banyak, di samping tu kita jaga pemakanan & so on👍🏻