Last week, pi scan 6 weeks tapi rahim kosong. Just dinding rahim menebal 12.2mm. Ada yang mcm saya?

Dr suh datang repeat scan in 2-3 weeks. Dr cakap maybe ovulation saya lambat so tarikh persenyawaan tu lambat juga. Saya tak pernah alahan setakat ni. Tapi lepas balik scan tu, husband saya yang mabuk. 3 hari jugak dia mabuk muntah angin. Saya tak buat pregnancy test sejak balik scan. Sebab takut 😭#firstpregnancy

2 Balas

Hi sis! Sama macam kes saya, saya first day last period 8/8. Ikut kiraan apps patut nya dah 7w+ macam tu. So saya pergi scan baru ni, doc kata tak nampak apa apa lagi. Cuma dinding rahim je dah start menebal. Tapi saya dah start alahan sampai skrg. Doc suruh datang repeat scan lagi 2-3 weeks tapi saya nak tunggu sampai hujung bulan 10. Kot dah boleh dengar heartbeat sekali waktu tu. Balik scan saya ada buat preg test sama jugak +ve. Overthinking tu memang ada sis. Takut kalau next scan tak nampak lagi kantung. Tapi kita kena positive okay sampai next scan nanti. As long takde cramp perut yang teruk or bleeding, insyaAllah everything will be fine 🫶🏻

1d ago

yes no more stress. sy pun dah check clearblue 1-2 weeks

sy rasa nak ke xnk ke memg sis kena buat sis upt jugak....try je..kecewa ke ape ke blkg Kira..Kalo positive sis kena hati² untuk diri sis and baby...Kalo negative maybe blm Ada rezeki sis lagi ..just doakan yg baik².. insha'Allah Allah Akan permudahkan segala urusan nya...☺️

1d ago

ya sis. sebelum pi scan tu mmg sy dah buat upt. mmg terang double line.