ketam

Ada tak mkn ketam mse pregy ni? Ok x?

24 Balas
Expert

Salam sejahtera, untuk makluman anda tiada masalah untuk makan ketam sewaktu kehamilan melainkan jika anda mempunyai alahan atau alergi terhadapnya. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

Alhamdulillah.. trima kasih yg bg feedback.. so far, yg mkn ketam.. smuanya ok.. 😊 yg mengidam nk mkn 2.. jgn tkt2.. mkn sekadar melepaskn ngidam je.. in shaa Allah ok.. trima kasih lg skali..😊

sy msa 19w ngidam nk mkn ketam sgt 1kg ketam sy bantaii syukurr xda apa2 jg, tp skli tu ja laa, klu kerap mkn munkin ada effect la,

Makan je kalau nak makan janji masa mengandung jgn ada allergic dan darah tggi sudah. Yg itu mmg tak digalakkan ambil.

Sy makan sekali je time masuk trimester ketiga sebab kandungan dah cukup matang, baby dah lahir dgn sihat juga.

Boleh.. sekali sekala.. ketam ada merkuri tp sikit.. tk sebanyak ikan tuna.. lebih selamat..

Boleh jer.. Makan jerrr puas2 masa preggy, kalau baby dah keluar nnti susah nak mkn 😉

Alhamdulilah sy mkn. Ketam masak telur masin sedap dan betambah ... ...

hahahaa,ketam elok je,saya mkan bnyk kali alhamdulillah ok tk de ape2

saya masa preggy makan ketam dalam kuantiti yang banyak. so far ok je