ketam

Betul ke masa megandung x bole mkn ketam?

21 Balas

ari tu msa sya bru 7week ayah n mak mrtua bgi mkn....sya dh msak n mkn pun ketam tu bru sya bgi tau mak sya yg sya mkn ketam...trus mak sya mrh..dia kta mne leh mkn ketam..lps tu mak sy ckp mngkin mrtua sya xde pntang mkn ketam kot...Alhamdulillah skrg sya dh 7bln..semoga d prmudahkn urusan n smoga ank mummy sihat dn mmbsar dgn baik2 saje...Aamiin

4y ago

iyerr btul tu..

hye just nak sharing pengalaman sy mengandung anak 1st pd thn 2018.Saya makan kari ketam ketika 33 weeks dan keesokkan hari my air ketumban leaking n sy bersalin normal dua hari selepas msk wad 33 w 6 days...skrg anak sy dh 2 thn dan sihat membesar,Cuma sy bersalah sbb melahirkan x cukup bulan...Baby prem

Ikut pantang larang org tua2 mmg tak boleh makan ketam , takut ank keluar nanti tangan banyak laaa😂 . tapi saya bantai makan je , Alhamdulillah anak sempurna normal elok . boleh makan ketam tapi jgn makan banyak dan makan selalu . makan berpada2 .

Yang pantang seafood ni biasanya yang allergic dengan udang etc. Kalau tak allergic makan nenek ketam pun boleh

4y ago

btul...sy trpksa pntang udang..sbb lps mkn, muka naik gatal2 n bengkak...tp sotong ketam smua sy mkn

Saya pun mkn tp tk bnyk lah mcm seekor dua..alhmdllh 7weeks jln 8 weeks..mkn pun kena berpada..

2018 mengandung ank pertama fav sy ketam all the time makan ketam 😁 ok je ..

Sy makan dlm 3 4 kali sepnjang mengandung. Alhamdulillah baby okey 😊

Setahu sy..ketam ada kandungan apa tahh..yh xssuai bg pmpn mngdung

saya makan ja 😆 sampai berapa jam nk bersalin pun still makan

blh mkn tp dokter pernah ckp ketam mcm kurangkan darah gitu...