8 minggu belum nampak baby

Hi ada tak kat sini scan 8 minggu tapi ada kantung je and tak nampak baby lagi? Heartbeat pun tak detect. Normal tak?

2 Balas

Hi, saya pernah alami mcm ni. Masa tu saya 8 minggu. Nampak kantung je bulat. Tapi kosong. Sebab period tak teratur doktor kata mungkin baby punya development lambat 2 minggu. Jadi doktor suruh datang scan lagi 2 minggu. Lepas 2 minggu saya tak pergi scan pun sbb nak tunggu lama sikit.Masa saya buku pink 12 minggu kantung saya dah leper. Doktor di KK cakap kandungan saya tak develop. Doktor terus diagnose missed miscarriage. Doktor bagi masa 2 minggu untuk baby gugur sendiri. Lepas 2 minggu memang saya keguguran. Nasihat saya kalau pergi satu klinik xnampak, awak pergilah klinik lain yang memang ada service check antenatal. Sbb mesin scan mereka lebih details dan jelas. InshaAllah xde apa apa tu.

Tak pasti sbb sy at 8w dh nmpk bakal janin & dgr heart beat. Sis akan ada next scan?