kedudukan anak sonsang

ada tak kat sini baby dalam kandungan dalam keadaan songsang ? macam mana proses bersalin nnti, risau pula sbb anak first dan tgh tunggu hari nak bersalin ja ni.

2 Balas

Sama macam saya sis. Esok doc nak buat ecv, harap2 berjaya lah. Selalu check up kedudukan baby okay je. Then masa 36w3days kelmarin ni dia pusing ke atas pulak. Maybe dia nak pusing semula ke bawah ruang dh sempit. Sbb doc ckp baby okay je semua takda masalah apa2. Air ketuban, uri semua okay. Esok warded ni harap2 dapat pusingkan semula. Sbb dah nak masuk 37weeks ni kena standby aje kan.

Klu dh buat ECV tp masih songsang, dktr akn decide utk czer sis.