Bleeding berterusa

Ada tak ibu2 yg keluar darah macam darah period tp masih positive mengandung? Saya confius masa week 5 sya bleeding teruk darah beketul2 keluar tp masa scan week 6 masih ada kantung. Skrg ne masih ada keluar darah lagi dah 19 hari masih bnyk darah kluar 😔

6 Balas

Hai awak..based on pengalaman sy bulan 2 hari tue sy mcm sis pegi hosp mmg ad kantung tp rupanya saya dh gugur 🥺upt mmg akn positive selama proses keguguran smpai habis keluar sbb still ad hormon hamil .. proses bleeding sy 3 mnggu smpai la lastly kantung tue sndr keluar .. saranan saya sis pegi trus hosp bhg kecemasan nnt depa akan hntar trus ke bhg early pregnancy(EPAU) or rujuk pakar ..

2y ago

Selalu 5-6 minggu sis .. miscarriage early pregnancy

samalah cam sy punya kes ni..sy preggy 8w dah..skrg ni dah 5hr asyik bleeding tp sy xrasa sakit pun dibahagian perut atau mn2..pgi scan doc ckp kantung ada janin xnmpk..scan kli ke2 pun cam tu jugak..td sy panggil mak bidan Chek perut ..dia ckp ada je denyutan jantung dan kandungan sy selamat je...tunggu 2/10 ni sy repeat scan di klinik gov....

Sama mcm saya sis. Cuma sy baru 5 week. Haritu scan masih tak nampak apa apapun Sbb awal sgt. Kantung pun tiada. Tapi sy positif mengandung. Smlm baru buat lagi masih lg positif. Tp darah period mcm biasa Cuma harini kering dah. Doktor suruh dtg mggu depan suruh scan nk tgk. Hm

2y ago

Sma la mcm sya hari tu darah kering2 2 hari ja. Lepas tu bnyk lagi darah keluar

X normal sis kalau bleeding lama mcm tu.. doc ada bagi ubat kuat rahim tak? Klu doc ada bagi, mkn ikut saranan doc ya utk hentikan darah keluar. Kalau darah keluar mcm period tu ancaman keguguran..

2y ago

Ow.. dlu sy pon masa scan kantung je nampak tapi janin xde, doc masi bagi ubat utk kuat rahim. Tp rasa nye kandungan sy x membesar so dia end up gugur jugak. Klu ikut kiraan last period sy 10 mggu da tp ukuran kantung 5 minggu lebih je.. xpe sis.. sis bykkan bedrest je. Minum susu utk bantu tumbesaran janin & acid folic.

puan kena g hsptl asap utk dptkn rawatan di khuatiri tanda awal untuk alami keguguran mg dpmudahkan segalanya..aamiin

Pergi klinik ye.

2y ago

Da pegi klinik masa pertama bleeding ingtkn da hbis kluar sbb darah kluar skit2 masa mnggu ke 6 tu tp minggu ke7 ne bnyk lg darah kluar appointment doc minggu depan