Pengalaman dokter tolak perut semasa bersalin

Ada tak? ibu2 yang bersalin normal dokter tolak perut masa kita teran untuk mudahkan lagi anak kelua,,, ada tak yg rasa sakit kat Mna2 bahagian perut masa tempoh berpantang ni? Saya dah masuk hari ke 22 berpantang pun masih rasa sakit gatal kt dalam perut tu..ada yg sama mcm saya ka? Risau plak..

2 Balas

Sy baru bersalin secara normal anak pertama pd 9/11/23..masa bersalin tu mmg ade 2 doktor tolong tolak perut sy jgk..so far sy tgh berpantang xde pulak rasa sakit atau gatal2 perut..kalau sis risau sy rasa lebih baik sis pergi klinik ibu & anak..

6mo ago

Mungkin sis kena tolak cara xkasar mcm saya, saya masa anak first pun kena tolak perut juga tapi tolak yg biasa ja..mmg berbeza utk kali kedua bersalin ni betul2 extrim 4 org sekali kiri kanan tolak yg betul2 kuat... Suami tgok pun takut..

Saya, smpai 4 org tolak tp okay je skrg. Pantang hari ke 38

5mo ago

Sama la sis.. Saya 4 org tolak kiri kanan mcm tolak perut lembu