Saiz kepala baby

Ada tak ibu2 yang ada pengalaman saiz kepala baby besar tak sama dengan saiz badan?? Kepala besar 2 minggu dari ketumbesaran badan..

8 Balas

Saya pun ad mslh yg sama.. sgt rungsing kalau fikir..ssh aty..😭 dr scan ckp besar 4mggu pada usia dia.. smoga tu hanya scan... 🥺 ade ke mcm sy..nk buat mcm mana ya? saya bru 32mggu 6hari

Sye xde kne refer pakar pn sbb dkter dkt kk kate itu normal..sis doa byk2 InshaAllah bby sihat je tu..mmg mse lahir tu nmpk jgak la kpale die besar skit dr bdan tp xde pape pn normal je..

4y ago

insyaallah smua baik2 je..bru kena bagi temu janji p ong tapi tu lh doktr kat kkia ne susa skit dia scan cakp kepala baby besar skit dari saiz biasa besar 2 minggu..trus suru kita tngu kat luar tny normalnke tak dia ckp ok je..ptt hri tu p kkia jmpa doktr dia bagi tarik baru 2 minggu scan lg. masa tu tak pula dia cakap saiz kepala babu besar 2 minggu..tapi masa tu trus p scan swasta doktr ckp smua normal😖 skng tengah pening fikir benda ne😫😫

Sama dgn sy. Besar 2 minggu. Dr minta refer pakar terus kt hospital. Tp ada je kawan sy besar 2 minggu lahir elok ja

4y ago

da jmpa pakar ke sis

Bby sye pn kepale besar 2mgu dr yg sepatutnye mse dlm kndungan..skrg sye dh selamat bersalin..

4y ago

masa bersalin normal tak sis..masa jmpa pakar apa pakar ckp..tgh risau sngt2😩😩

Sy buat detail scan pn doktor ckp kepala baby besar dr usia dia. Tp doktor ckp still ok.

umur baby sis brpa sdh? Anak aunty sy pn mcmtu jga. skrg umur dia sdh 1yr+ normal sudah.

5y ago

ohh mau keluar sdh tu sis. anyway, tahniah sis. good luck meneran😂

Saya pun risau juga ni. Kepala baby besar seminggu.

apa perkembagan terkini sis

3y ago

Sis, boleh tahu perkembangam trkini? Mcm mne bersalin dulu sis?