sakit perut, rasa mual dan cirit birit

Hi, ada tak ibu2 pada 1st trimester yang mengalami masalah kembung perut / perut rasa mcm banyak angin (berbunyi) / sakit pada ulu hati serta rasa mual dan cirit birit? Bagaimana utk mengatasinya?

8 Balas

Ada.. Sy mengalami gejala di atas.. Tapi terpaksa bertahan dari ambil ubatan sembarangan bimbang risiko pd bayi... Rasa pedih hulu hati Dan badan banyak angin.. Kerana trimester pertama adalah proses perkembangan awal si bayi..

makan ontime sis, 6kali sehari. small portion. jgn biar perut masuk angin. takut gastrik tu. elakkan minum n makan benda berangin.

Sy alami jgk.. sapu vick, minum byk air masak, jgn minum teh.. then, sy byk mkn Oren sejuk, nak hilangkan rse loya..

Sapu je minyak angin serta selawat insyaallah

5y ago

Saya alami benda yg sama 😌

Normal sngat.. Perut rasa sebu jer...

Normal je sis.. Hihi

Normal sis😂

ye saya