Sakit sangat.

Ada tak ibu2 masa mengandung sakit dkat bahagian dalam gmbar tu.. Saya masuk 7bulan.. Terus rasa sakit ya amat dekat bhgian tu.. Kdang mai sakit dia mcm nak nagis 😭. Nak kta jatuh atau terseliuh.. Xada pn. Ada tnya kawan2 dekat whatsapp. Ramai kata biasa jadi. Emm sebab apa eh jd skit mcm tu?? Ada cara ke nak hilangkan sakit ni?

Sakit sangat.
22 Balas

Kite pon same sis.. Dari 7 bulan dah masuk 8 bulan baru kurang sakitnya... Sakit2 tpi x mcm mula2 dlu.. Nk angkat berat sikit pon rasa dy mcm nk patah ye.. Puas dah nangis.. Nk tido mlm Denyut2.. Angkat gayung pon xleh belah kanan dah.. Kne guna kiri.. Tpi sekarang alhamdulillah sakit2 gk tpi x mcm hari 2...sabar ye x lama lg ilang... Jmpa doktor pon dy pg pil tahan sakit ngn krim pnas ye... Tpi kite x mkn pil tahan sakit tu.. Kite pgi urut 2 3 kali ngn letak koyop ye biar kurang.. Sabar ye..

3y ago

Kite bangun2 tido je sakit mcm 2..nie dah sebulan lbih kne

Saya macam sis, waktu pregnant lima bulan kena. Dah pergi pakar hkl and saya kena carpal tunnel. Normal pada ibu pregnant as bila pregnant berat naik so pressure on our wrist tu increase juga. But elok rawat awal sebelum jadi lagi teruk (ada case sampai kena operate), nanti dorang akan bagi pakai splint and refer fisio juga.

carpal tunnel syndrom tu sis, mcm saya kene masa kandungan 32 mgg sampai sekarang dah 37 mggu..tapak tgn akan kebas dan pergelangan tgn sakit mcm patah, nak pegang apa2 mesti jatuh sbb x rase, doktor just suruh tahan sampai beranak, sbb x de ubat..nnt lepas beranak baru hilang...

3y ago

macam tu ye. saya selalu ngadu kt suami mintak urut kat situ. bila sakit tu ya Allah, rasa mcm nak g xray tengok apa yg patah.

ada smpai lps bersalin , baik p jumpa doc , seksa sgt klaw tangguh mcm sy smpai lps berslin ni nak menyusu nak dukung baby pun sakit sgt . tambah pulak kna p klinik dukung baby x berat mne tp dah sakit semua xselesa

Biasaa and still sakit lepas bersalin pon. Kadang buat keje mandi kan anak dukung anak salah step sakit die tuuu boleh buat nangis x berlagu . Beli based on gambar tu utk mgelak kan byk pergerakan

ni carpal tunnel syndrome ke? saya kena lepas bersalin. Puan kena berpantang kekacang, ubi dan makanan masam sehingga hilang sakit. skrg baby 2 bulan++ dh. sakit tu Dh kurang lepas saya berpantang.

kenapaa samaaa, sedihnya. saya pun sama lepas 35w rasa .. klau cuci pinggan, pegelangan tgn tu gerak perggghhhh sakit nauuu . bunyi² lagi. sya minta tlong suami urut ja kdang²

Saya baru bersalin and sekarang sakit sangat. Especially bila dukung baby lama lama. Doctor suruh restkan tangan je. Kalau tak tahan sangat dia suruh makan panadol 😭

sama.. kadang bila kena tgh2 pagi kena duduk baru ok sikit. ble dtg sakit tu rs nak nagis. sblm tido sapu myk pns pn xjd jgk.. tahan & sabar je.. moga ibu2 kuat..

Dah masuk 7 bln, start sakit tangan and kaki. Bila bengkokkan tangan ada rasa sakit2. Klau urut lagi rasa sakit tapi selesa kejap lepas urut.