skincare/makeup/ubat

ada tak ibu2 kt sini mcm sy. skincare pon dah xpakai, makeup pon x. bila xsihat demam selsema batuk,nk mkn ubat pon pilih yg jenis selamat untuk baby. lagi rela tahan dri makan ubat walaupun ubat tu selamat untuk ibu mengandung dan mnyusu. perangai ni dri sy mngandung smpailah dah brsalin dan menyusukan bby. ni dlm fasa menyusu lagi la. walaupun skincare smua beli kt drug store tp tula.. nk berutin harian brskincare pon mcm dah xd mood skali. dgn barai tidur xckup ,mata lebam,nk buang hajat pon xmnyempat😂😂 😂 bila lahh boleh nk fokus cntik2 blik ni 😆

5 Balas

Jgn risau. Puan x keseorangan 😂. Sy pun sejak pregnant masa dah masuk 3rd trimester sampai dah bersalin sampai dah pregnant lagi sekali pun dah malas nak bermekap, ber skincare bagai. Nak bercantik2 tu sebulan sekali pun belum tentu. Kalau ada kenduri je la baru mekap. Kalau x, keluar je la jln2 dgn suami dan anak dgn muka kosong gitu. Sbb dlm ingredients skincare dan mekap tu ada yg x sesuai dgn baby lagi2 bila terkena baby ke baby terhidu ke apa. So sy pilih jln selamat je. Part ubat pulak, memang tanya doc dgn farmasi betol2 dulu sampai yakin selamat utk sy amik baru sy amik.

anak 1st sya giler makeup. anak ke 2 Dan skrg ke 3 xsuka makeup, xsuka bau skincare n bau2 shower syampu. konfem mual. muka xpakai apa2 skincare langsung tapi sya rsa kulit muka nih lagi ok berseri lembut walaupun xpakai apa2.dulu sblom mengandung,hari2 pakai skincare tapi muka xbrpa lembut. Jenis muka kering. mengandung kalini, kulit muka lagi glowing

🤣🤣🤣 pernah alami nya ketika baby masih newborn.... now baby dah usia 7 bulan.. lega skit🤣🤣🤣 now dah boleh berhias semula dan facial up skincare balik and body shape up balik🤣🤣🤣.. dlu masa baby newborn.. tidur pun kene sacrifice.. rehat lagila payah... tapi berbaloi🤣❤️

sy da 14w.pakai pencuci muka dgn toner je. tupun sbb jerawat naik teruk . sblum ni bersih je muka. makeup hnye kalau keluar kenduri je. date dgn suami sy makeupla sikit . klau x muka pucat mcm org sakit. kalau x ke mana mmg kosong jela muka setiap hari. da mula rasa mls nk bersiap. hihihihi

sy mandi subuh..mmg paksa diri mandi subuh2..kdg x larat juga tp rasa fresh tu lain mcm bila mandi subuh..lepas solat time tu la nk cantikkan diri..berebut cermin dgn suami..seronok...die pun blh tgk isteri cantik2 sblm pegi keje..walaupunn masuk tgh hari dh xnampak warna dh kt muka😂