Suntikan tetanus @ kancing gigi

Ada tak ibu2 kat sini yg dah dapat suntikan tetanus? Dpt minggu ke berapa ye? Sebab sy da pregnant 28 minggu, masih belum dpt walaupun satu suntikan

36 Balas

sy sebenarnya haritu nurse check mata mcm pucat. nurse tkut sy ada risiko sawan. nak kena sawan ni bukan time beranak je. time prgnnt ni pun bole kena nurse cakap. sy dpt first cucuk time 14 weeks. dan 26 weeks. mmg agak awal sebenarnya . lepas cucuk tu sy drive pegi keje mcm biasa. sbb yg cucuk tu belah tangan jarang guna. tktaulah knpe ade doktor yg cakap cucuk kancing gigi tak penting. nurse dan doktor tempat sy selalu bagi penerangan pasal sawan ni smua. alert dgn simptom . kalau tiba tiba rasa jantung laju, nmpk butterflies banyak2 mcm pitam tu tanda nak sawan la tu. kalau dah cucuk kancing gigi kurangkan risiko kne sawan, tapi still bole kena jugak sebenarnya.