Suntikan tetanus @ kancing gigi

Ada tak ibu2 kat sini yg dah dapat suntikan tetanus? Dpt minggu ke berapa ye? Sebab sy da pregnant 28 minggu, masih belum dpt walaupun satu suntikan

36 Balas

sy bru minggu lps cucuk.22weeks.nurse ckp bila dh rsa baby gerak kena cucuk.lps tu cucuk kedua lg sebulan akn dtg

11mo ago

Tu la. Kena inform nurse utk next appointment. Thanks ye

Biasanya kita start dpt cucuk masa kira fetal kick chart tu. so dlm 28w dan sebelum masuk third trimester..

11mo ago

Itu la. Nurse tkde inform. Sy pun baru tau lepas search dkt google. Next appointment mmg kena ingtkan nurse

sy cucuk 28 n 32 minggu. doc kata kalau anak da lebih sorang sekali cucuk je..

Sy 18w dh dpt yg first .next 22w. Mnum air gula pn start dri 13w 😌 #20w

I dapat 1st dose ms tu 26w. Nak amek 2nd dose ni mggu depan, 30weeks++

saya dah dapat waktu kandungan 26 minggu. awak boleh je tanye nurse terus.

11mo ago

Jumpa nurse 3 hari lepas, lupa nak tanya. Tunggu next appointment la baru boleh tanya😅

saye 24w dh..x dpt suntikn gk lg.nk kene tny la next app nnti

sy dh settle dua kali injection time 26 weeks Alhamdulillah. 🤗

11mo ago

air gula weeks 30 untuk yg kedua.

kalau nurse takde ckp apa2 ,kita tanya je.. mcm sy bnyak tnya 😂

11mo ago

Selalu byk tanya. Tapi sebabkan kalut nak jumpa doktor pulak, semua benda bt bg cepat

kebetulan checkup 28w minggu lepas, terus cucuk yg first