Protin dalam urine

Ada tak ibu² di sini yang perna ada masalah protein dalam air kencing,apa penyebabnya dan bagaimana cara nak atasi

14 Balas

sy last month, sangkut sbb ada protein dlm urine. bacaan 1st, 2. pastu nurse suruh kencing lagi. baru lepas kencing, mana la boleh terus kencing kan.. 😅😅bacaan 2nd, 4 pulak.. makin naik.. pastu nurse suruh dtg ptg pukul 2 utk kencing lg. tghari lunch dulu. minum air kosong byk².. pukul 2 kencing, bacaan da kosong. mungkin cara sy tadah air kencing tu salah. kena air kencing pertengahan. next appt nk kena monitor lg.. kalau masih ada protein, kena jumpa pakar.. 🥲🥲

2y ago

kandungan sis skrg berapa bulan?

Sebab kidneys ibu not functioning properly and flushing out extra protein melalui air kencing ibu so ibu kena banyak minum air suam, jangan tahan air kencing and selalu membuang walaupun setiap 10 mins to stabilise back your kidneys function. Boleh minum air barli and kurangkan minuman manis.

sama la sy sis.start detect 27/6 hr tu.since that.sy dok ulang ke KK utk buat urine test.still ade protien dlm urine.td check pn still detect protien.sy dh buat semua doc suruh.minum air kosong yg byk.tp mcm tu jgk.stress.tp td jupe doc pakar.dia suggest minum jus cranberry

2y ago

sis sya pun kena protein tggi +1 d suru jumpa pakar. .kalo jumpa pakar tu d bgi ubat antibiotik ka

kena minum air kosong banyak2 bg kidney flush segala bnda yg xelok. pastu sblum kencing basuh private part bersih2. then kencing dulu sikit. pastu baru tadah air kencing yg prtengahan. InshaAllah ok.

2y ago

in Shaa Allah terima kasih sis

Sama dengan saya sis. Asal checkup mesti sangkut protein. Nasib kidney takde pape. Air masak tak missed and tak boleh overdue 😅

sy pun pernah bgtu juga. sampai masuk wad sebab kurang air dlm bdn gara2 morning sickness..terpaksa tambah air dan doktor suru minum banyak air

banyak kn minum air je sis. biar kencing bnyk2 smpai tkde protein dh dlm air kencing tu

2y ago

in Shaa Allah sis..terima kasih infonya😊

Kurang minum air. Bykkn minum air masak. Boleh try air barli suam.

2y ago

in Shaa Allah sis..terima kasih🥰

Boleh minum air kelapa muda utk atasi ♥️

2y ago

Sy minum masa trimester pertama, Alhamdulillah, ok. Tp klau sis ragu2 boleh minum masa perlu je, lepas kencing dah ok, boleh stop

banyakkan minum air masak sis..