bekerja masih dalam pantang

Ada tak ibu yang perlu bekerja selepas 2/3 minggu bersalin disebabkan masalah yg xdapat dielakkan? Macam saya sekarang masih belajar dan perlu praktikal nanti.. kalau extend jadi setahun pulak baru saya boleh praktikal.. dah banyak masa terbuang.. anyone boleh bantu atau share tips? Saya risau cara penjagaan pantang semasa bekerja.

2 Balas

2-3w postnatal mostly luka dah sembuh. so takda masalah rasanya utk bekerja. cuma balik tu kena rest tau. & rest in between. takut fatigue pulak nanti. bawak air putih cukup & makan makanan berkhasiat. sup2, bykkan salad/buah2. moga dipermudahkan mommy!

1y ago

Ahamdulillah. Terima kasih sis harap ok lah time tu risau juga😁..

depend on keje mcm mne.. klu yg x berat, da bley.. mostly lps 2-3 mggu bdn da kuat sikit..

1y ago

byk jgak tu kne jln.. peg klas2.. harap urusan sis dpermudahkn..