saya tak bekerja tapi dah nak bersalin

saya tak bekerja tapi dah nak bersalin bulan mac ni,tapi duit saya ada rm100 sahaja sis boleh tak share barang pantang ala kadar apa yang wajib beli klau baju baby orang dah sedekah kat saya,hmm boleh bagi penjelasan sbb saya ibu tanpa suami makin hari risau bila baby nk keluar#firstmom #bantusharing #seriusnanya

7 Balas

sy beli mcm2 last2 ank da sebulan x makan pon.. herba2 tu anak pulak x sesuai.. pantang makan. bungkus letak lada hitam letak kt telinga. bawang mewah bungkus buat bau2 kt hidung buang angin. minyak angin. tu jeee

Saya pantang pn pntang mknan je.... klau x mmpu beli set pantang tkyh beli sbb tu smua x wjib pun... wjib pntang mkan je .... smoga d prmudahkan

kalau saya minyak urut..sapu dkt kaki n pakai stoking..lps bersalin kn bdn jd lenguh2 bleh urut2 skit betis paha.. yg lain pantang makan jer..

simpan duit utk bill hospital wak. sy baru je bersalin kat kerajaan x sampai 100. pastu bengkung pilis x payah pun. simpan utk mkn.

1y ago

alhamdulillah selamat bersalin kat hta 13 hari baru 100 lebih awak

pantang makan je sis yang penting saya dalam poket pun syahduuu sangat dah , yang lain2 tu tak penting sgt 😄

1y ago

suami masak semua letak lada hitam hangat sis , goreng2 je dia tak bagi makan , boleh la dari tak pantang

sy takda beli set pantang apa2 pun. sy cuma nk pantang dgn jaga makan/makan sihat & berurut sikit.

1y ago

awak ada berapa orang anak

Pantang makan ja sis,,xperlu beli apa2 pun😊😊

1y ago

tak pernah dengar pulak pilis utk hilangkan meroyan. kalau dah terkena meroyan tu mmg bahaya dah sis. takboleh hilang kalau setakat sapu pilis. param pilis ni utk manjakan diri, bagi badan rasa sedap. sbb sejuk kan lepas bersalin byk keluar darah. tp kalau nak beli jugak ok je sis. beli set sariayu tu baru rm50++ param pilis tepel. makanan lebihkan protein & yg berkhasiat. sayur & buah hari2 makan. badan dah kuat nanti exercise sikit2. tu je.