Berpantang tak mandi sebulan

Ada tak ibu sini yang berpantang tak mandi dan tak basah rambut utk sebulan? Tiap hari cuma lap2 badan sja. Sy sdh 7hari berpantang, leher rasa ruam, kaki rasa gatal, bau rambut yg amt sgt ?nak mandi pn mak tak suruh. Sbb dia cakap boleh buat meroyan. Hmmmm?

121 Balas

islam suruh jaga kebersihan.. lg2 dlm pantang perlu bersih.. mandi air suam sy sendr xbole mandi air sejuk ms dlm pantang smpai ank nak masuk 3bln br mandi air sejuk.

Mati la naaakk klw x mandi..baunyer yaaaa amaaat..klw org cina gitu.sbulan x bole mandi.. sebolehnya awk mandi la yea.kebersihan kne jaga.jgn ikot sngt pantang larang..

Mandila...masak daun pandan kalo ade serai wangi sedap mndi guna daun daun nie... Badan pun jadi segar..kalo x de sekarang ade jual untuk mandian ibu lepas bersalin...

Hai semua. Ni soalan saya 9 bulan yg lalu😂 sekarang saya dh mandi dh. Anak pun bru mau belajar berdiri. Btw, im not a muslim. Thanks to everyone yg menjawab.

Sye czer. Kt hospital lg sye dh mndi pun. Tk selesa tk mndi sbb dgn drh nifas lg. Better brpantang mndi. Biar bdn rasa segar. Mndi dgn air suam

Boleh mandi guna air akar kayu.. cuci rambut pun blh tapi kena guna pengering rambut bg cepat kering...minta suami carikan akar kayu untuk mandian punya

Blh mndi..tp jgn mndi air sejuk..mndi air suam... Klu xmndi cmne..lg rs belengas..berpeluh..nti lg cpt dpt ekzema or ruam pd bdn..sbb bdn xbrsih...

Saya mandi lepas 3 hari bsalin, tapi cuci kepala seminggu selepas tu, skg mc sihat2 ok. Yg penting jaga makan, berurut, n senaman ringan

Eh saya pantang setiap hari mandi pagi and ptg sebelum magrib. Mak saya siap rebus kn daun daun akar kayu bagi saya mandi pagi dengan ptg tu.

Pg LA Mandi....... Org brpantang ni kena selesa dan segar. Xmandi Kotor lah. Berbau SNA sni. Mandi LA air suam. Sp LA pandai Sgt Ckp xblh Mandi.