hormon

Ada tak ibu-ibu yang makin bernafsu semasa pregnant? Saya sebelum ni biasa saja tunggu suami minta baru bagi... Sejak pregnant ni kuat pulak nafsu sampai nak suami cepat je balik kerja... Jadinya saya yang asyik mintak suami layan. Saya google kebanyakannya kata sebab hormon. Sesetengah ibu jadi langsung tak nafsu nak bersama, sesetengah makin tinggi nafsu.. Ada ke yang macam saya?

57 Balas

Awal2 preggy sy mcm sis la, bernafsu sesaja asyik nak jea. Tp sekarang da 3rd trimester tak bernafsu langsung, kalau suami nak tu kadang sampai sy termarah dia sbb mmg tak ada mood nak bersama. Ya la, perut da besar da tak selesa kan. Mmg jd tak berkeinginan sikit pun.

5y ago

Kan sama mcm saya. Lgi dkt due, dh xde selera nafsu dah. Maybe sbb sakit, posisi pon dh terhad. Kita dok diam je, suami yg main peranan. So jd mcm xbest🤣🤣🤣

Me also 😂 . Before and after pregnant is so much different 🤣🤣 .

Sama laa . Selalu suami yg minta saya on je . Tapi skrg pjj suami jarang ada . Menahan la sorang2 🤣

sesetengah ada mcm tu sis...dia umpama mcm mengidam jgk😊😊😊

sama la sis huhu rse cm hri hri nak tp suami pnt trpksa trmenung haahaa

Sy jadi bernafsu.. Sampai nk suami duk dekat je, nak bekepit 24j.. Sbb kami berdua pjj.. Bila suami blik kg, waktu sgt² terhad.. Haha.. So kena manfaat betul².. Tambah² lg Sy pulak hari2 ws ckp rindu rindu rindu.. Suami senyum je.. 😂 bergetar rasa hati ni😁

5y ago

Sama la kita pjj..bila jumpa lg lain macam sbb xnk rugi masa bersama kn 😆

Hormon sis, saya dari awal kawen sampai dah 15 week tetap nak bersama suami. Suami sentuh atau peluk dari belakang pun dah bergetar hati ni 😂. Lain macamnya rasa tu kekdg seksa jiwa😅. Mujur suami on 🤣. Kalau dia penat, saya faham.

5y ago

saya ada terbaca satu artikel mengenai nafsu semasa pregnant dan ianya adalah normal 😊