perut mengeras tanpa rasa sakit

ada tak disini tiada tanda² bersalin, hnya perut sentiasa mengeras tanpa rasa sakit? siapa yg mmpunyai rasa yg saya sebut tapi dah bersalin? perlu ke saya pergi ke PAC?

1 Balas

sy 6 org ank..5 org ank x pernah ade tande n sakit..just mngeras..cek ve dh buke bnyk..last baru ni sy bersalin..just mngeras dlm smnggu..semakin ari semakin kerap..nk2 mlm..pg tu kebetulan ade cekup kk..misi kte bb dh kebawah sgt..tp sy xde tande or sakit pe pn..blk dari kk sy g klnk swasta cek ve dh 4cm buke..smpai hospital 5cm..msuk lb doc pecahkan ketuban..dlm 2 jam full term..skli push kuar bb doc x smpt pkai glove..suh sorg lg tngokkan..