Perut Mengeras tapi takde rasa sakit

Hai mommy saya dah 40week pregnant and masih takde tanda, tapi perut kejap kejap mengeras tapi takde rasa sakit, nak pergi PAC takut misi tu marah sebab takde tanda tanda, takat perut kerap ngeras tanpa rasa sakit je, boleh tak bgi idea ataupun nak tahu kenapa, baby nye syok duduk dalam perut🥹#bantujawab

6 Balas

better terus ke pac, sy pun mula mild contraction, tp makin lama makin kerap bila mental kita ready nak g hospital, lain2 tanda langsung takde..doctor cek ctg smua, bukaan dh buka 3cm jatuh 2cm, kne seluk 2kali, n scan tgk2 air ketumban kurang..trs kne tahan ward, sejam lepas tu trs bukaan 8cm bila kluar mucus plug tu..seminit je dlm lb😅 kluar baby..

1mo ago

insyallah aminnn, smoga dipermudahkan

Sy haritu 38w perut kerap mengeras & baby kurang gerak. Husband dah risau ajak jgak pergi pac mlm2. Sy ni risau kena halau dgn doc. Sampai pac buat ctg mmg ada contraction & doc terus tahan wad. Esok siangnya makin lama makin kerap contraction dtg. Tgah hari tu sy selamat bersalin. Masuk labour room setengah jam je

1mo ago

sye dah lama perut ni kejap mengeras tapi tunggu tanda takde pon, nk pergi pac takut kena halau balik and 26hb je dtg serah diri🥹

better pergi je saya haritu 39week 5day perut rasa mengeras juga last2 pecah air ketuban and sampai hospital 3cm🤣 last2 kena pc baru 4cm lbh dh beranak kena marah dgn misi sabo jelaa erkkk

Da boleh pergi PAC sebab perut mengeras. Itu salah satu tanda2 nak bersalin. Lagi pun awak da 40 weeks. Baby da cukup matang dear. Good luck

1mo ago

tapi bila check kk, doktor kata normal je tak suruh pon, selagi tak keluar tanda🥲

boleh je pergi check. mcm sy mengeras x sakit tup2 ada bukaan. klu takde apa2 dktr bg surat serah diri klu awk takde surat tu lg.

1mo ago

pegi je..kita dulu 37w xde rasa pape tapi cek sbb baby kecik..tup2 cek bukaan da 3cm..esoknye tgh ari da bersalin

Sama la. Mengeras je sakit2 takde. Due date pulak 28hb ni.