Dahaga air

Sape setiap kali susukan anak mesti rasa dahaga gile? Sy setiap hari habiskan 6 atau 7 liter sehari air masak. Botol air wajib ada kat tepi. Sambil bg susu sambil minum.

2 Balas

ia adalah normal puan bg mommy yg mnyusukan anaknya...jd bila stiap kali settle susukan anak kena bykkn minum air kosong..supaya bdn tak alami hydration..dan susu pun tak drop bila jg pengambilan air yg ckup serta makanan yg brkhasiat..mg dpmudahkan segalanya..aamiin

normal minum air banyak tp 7 liter mcm banyak sangat pulak rasa 😅 tak silap sy, ibu menyusukan anak cuma 3.5liter air yg perlu minum seharian. lebih sikit je dari kebiasaan sbb kita pun banyak makan, xbergantung dgn air semata. air banyak sangat pun tak elok.