anak lahir berat kurang

ada tak dekat sini anak lahir berat 2kg je..pastu kena followup klinik untuk cek berat yang sepatutnya..pg td cek berat n kuning berat dr 2kg trn jd 1.94kg..kuning xde tp sb baru 6ari lhir doc xbg lg bebas dr kuning jd kn ulang cek nk pastikn betul² bebas dr kuning... pasal berat ada sapa2 yg penah alami n pglaman x...rs ckit down bl bert trn xnaik.. 😔😔

1 Balas

Awk menyusu baby ok tak? Setiap dua jam ke? Pastikan dia berak kencing normal ya sbb kalau normal maknanya cukup la susu dia. Kerapkan susu baby inshaAllah naik berat dia