Tips naikan berat baby newborn

Assalamualaikum . Hi . Saya nak bertanya pengalaman mommies semua . Saya baru bersalin 3 minggu . Baby lahir 2.51kg and kuning selama 3 minggu juga . Berat baby drop waktu awal kuning sampai 2.3kg and last timbang bfr bebas kuning pada 1/11 berat baby 2.47kg. Skrg dah bebas kuning and baby dah 2.54kg . Dr suruh naik sehingga 3kg pada 22/11 iaitu pada baby cukup sebulan kalau tak naik akan direfer ke pakar . . Baby susu banyak tapi still susah naik 🥲 . Ada tips tak untuk naikan berat baby ? Baby fully bf .

1 Balas

kalau bby fully bf..make sure puan kerapkan susu bby pd waktu mlm .kerana pd waktu mlm susu mengandungi lemak dan bgus tuk naikkn berat bdn..puan ada ig?? nnti puan try follow ig nadmasrom dan noorfazila_bt_abdul_rahman Alhamdulillah sy berjaya susukan ank smpai umur 2 tahun 1 bulan.. mcm sy dlu anak lahir prem 34minggu then try tips2 yg di share dan ada group support lg buat kita jd brsmgt..in shaa Allah puan can do it..aja2 fightimm✊🏻🔥