Jus delima

Hi mommies semuaaa , nak tanya lah kalau minum jus delima sahaja boleh buat HB cantik betul ke ? Saya baru 9weeks.. Lepas tu boleh ke time preggy ni minum susu coklat Dutchlady ? #ingintahu #firstbaby

1 Balas

Depend dgn bdn kita..saya pun amalkan jus delima..and bnyk mkn sayur hijau, tempe smua..sbb bila kandungan makin besa makin bnyk darah yg baby ambik 😊 blh je minum susu coklat tp kena jarakkn skurang2nya 2 jam sblm atau selepas mkn ubat tmbh darah atau mkn mknn yg menambah darah sbb klau minum susu bersama mknn2 tu nanti zat besi tak dpt d serap..hb pun tak naik 😊