Baby 2 bulan

Hi, ada tak baby boy lahir around 2.6kg and skrg 2 bulan, tinggi 60cm, berat 4.5kg ? Berat nurse cakap naik tapi mcm perlu lebih lagi. Mungkin naik atas pagar. Susu dah bagi setiap 2 jam. Fully fm 3oz. Ada tips lagi tambah berat ? atau sebab babyboy saya tinggi ?

1 Balas

hi mommy, anak sy baby boy last check up kt kk.. usia 2 bulan 18 hari, berat baby 6.08kg tinggi 60cm. sy bagi anak susu mix tp lebih pd susu badan. formula bila perlu sahaja kalau betul2 tak cukup. dlm seminggu maybe 2-3 kali je sy topup formula, 3oz. yg lain, susu badan. yang penting, kerapkan susu dan jaga waktu masa baby tidur.