spotting

Ada spotting skit..g klinik, sepatutnya 7 minggu tp scan 6 minggu..doc pun ckp kantung membentuk lain..pintu rahim terbuka skit..kebarangkalian nak gugur tu ada..so doc bg ubat kuat rahim..sape ada pengalaman mcm ni..boleh share x?

5 Balas

Makan sis ubt kuat rahim tu. Sya dah dkt 2 bln makan sbb followup dgn klinik swasta.. Doc gov pn ckp makan je smntra nak smpai 20weeks.. Asid folik msti makan.. Air 6-7 glass shari. Jgn angkat brt lngsung bykn bedresrlt semoga kandungan sis selamat sehingga hari klhiran yea..

4y ago

Kira sis makan ubt duphaston tu sampai 3 bulan ke ?

Mcm mne kandungan sis? Sme dgn situasi sy.. Rhim terbuka ckit kndungan bru 6w.. Bleeding dh smggu.. Doc suh janin kuar sndri sbb risiko gugur tu ada

Bedrest sis.. jgn buat keje berat sikit pun..

complete rest in bed...moga semua baik² saje

Try jgn gerak lincah sgt dan take care sis