Spotting-week 6-buku pink

2 hari keluar spotting, so smlm sy decide utk scan, sy tahu masih awl, sepatutnya kandungan sy skrg 6W6D tapi bila scan 6W0D, dr ckp bentuk kantung comel, kandungan dlm rahim, no cyst & fibroid. Dr pn ada bg ubat kuat rahim. Alhamdulillah lps mkn ubt, xde spotting. Spe pernah kena mcm ni? Apa yg sy takut & risau skrg, sblm ni sy pernah gugur(week11), gmbr scan skrg pun sama mcm gambar scan (week 6) sblm ni. Sy takut perkara yg sama berulang balik. Dan perlu ke sy bukak buku pink skrg? #mommybuntu #jangandibully

Spotting-week 6-buku pink
14 Balas

Sama kes dgn saya...tp sy start dr 4w spotting 1day then stop then 6w jd lagi pegi pakar dpt ubat kuat rahim dokter suruh bedrest je dlm sminggu camtu alhamdulillah pregnancy saya berjalan lancar sampai la saya bersalin skrg baby pon dah 4bulan☺️alhamdulillah

tahniah....jangan pernah Ada fikiran negetif.....klu Kita inginkan zuriat...better thinking to positif every time.....yg paling penting.....doa ibu Dan ayah dia untuk zuriat.....Jaga permakanan.....klu boleh banyakkan bertanya jika Ada rasa curiga Di hati...

Saya pernah mcm ni thn 2019 akhirnya miscarriage dan skrg syukur tgh mengandung dlm 5/6 minggu, mgkn msh terlalu awal hrtu saya scan kantung ada tp kosong, Sy takut pkra dlu berulang tp sy try utk be positif shja. Hjg bln ni br sy scan lg.

Biasanya klau first dah gugur, second tu mesti lekat. InshaAllah kena ikut pesan doctor. Saya pun sama mcm awak. Pernah ada spotting dan terus g hospital n doctor cucuk utk kuat rahim. Alhamdulillah sekarang dah 8 bulan 😊.

Doa byk2 puan...sy faham bila ada pengalaman gugur..sy pn begitu..slalu pujuk hati n doa Allah pelihara kandungan dan bayi mbesar dengan sihat..Aamiin..Saya doakan puan dan smua ibu hamil dipermudahkan urusan jg...Aamiin

tahniah... sy 4 kli sprting.... smpai doc n nurse ckp kmungkinan gugur.. last2 sy n suami prgi swsta mntk ubat kuat rahim... alhamdulillah skrng dh 5 bln

Stay positive... Apa yang dh jadi, itu sebagai pengalaman atau dugaan yang dilalui.. Look forward

Sis nak tnya.. spotting sis tuu brownish ke.. dalam masa 2hari tu spotting keluar berterusan ke.

saya g scan 6 weeks6days mggu lps saya punya kantung pun blm ada lg sis..tu lg merisaukan🥺

jg sje hamil tu,mkn jgnpdas2 mnum kopi teh pon jgn dlu...tkot rahim xkuat