Sedikit nasihat .

Ada sorg kenalan , pregnant lebih kurang dgn sy 10 weeks lepas 10 tahun kahwin . Masa awal pregnant doc dah nasihat dia bed rest . Then tak silap masa 7 weeks dia ada bleeding , dia tak terus pegi hospital . Dia tanya kawan2 , then kawan2 tu pulak kata xda apa bleeding sikit2 . Tak payah pegi hospital , bed rest je . Then 8@9 weeks macam tu dia pegi kk , doc sahkan delay misscariage . 10 tahun tunggu , akibat lebih dengar cakap kawan2 banding nurse/doktor , hilang macamtu je huhu . Nasihat saya , if ada bleeding sikit ke banyak , terus lah ke hospital . Biar doktor yang bertauliah yang confirmkan kandungan kita tu ok atau tak . Bila dah jadi macamtu nak nangis pun tak guna .

1 Balas

Betul. Rujuk pada yang pakar terus. Bukan 'doktor social media'