3 hari lewat, opk +ve

Hi, ada siapa2 pernah mngalami mcm saya tak? Saya lewat piyed 3 hari, saja try opk +ve. Itu tanda2 preggy ke..?

5 Balas

Ade kemungkinan awak. Saya pun haritu mula mula check opk positif waktu subur. Lepas habis waktu subur dia dah negatif. Then saya lewat period 3 hari jugak, saya test opk lagi positif. Kalau ikutkan kita subur sekali je kan dalam sebulan. Opk pun actually boleh detect hormon hcg. Lepas saya dapat opk positif lagi sekali tu saya terus buat test upt alhamdulillah positif 🥹 kalau awak nak kepastian better awak buat test upt 😊

5mo ago

okay aminn tq awak :)

Yes sis. Sy pregnant 3 baby semua opk +ve. Mmg track hari subur guna opk. Then nk dekat period pun sy celup opk. Result +ve, then test upt pun +ve.

Opk sy positive 4 hari before period, esoknya check upt +. So sy sarankan awk check guna upt dip n tell. Inshaallah ada tu 😊

bukan awak.. opk tu untuk check ovulation.. kena beli upt.. upt tu, baru lah untuk check pregnancy..

buat UPT baru tahu pregnant ke tak