Induction

Ada siapa2 disini pernah melahirkan anak dalam keadaan induction? Bagaimana caranya? Adakah terdapat sebarang kesan pada sang ibu? Is there anyone here used to gave birth under induction? How does it go? Is there any side effect to the mum after gave birth?

3 Balas

Saya kena induce guna ubat dua kali sebab overdue. Ubat pertama buka 0.5cm je yang kedua 1cm. Masuk lr 1.30pagi prepare csear, tapi cek balik ketuban dah pecah so doktor biarkan sampai bersalin normal 11.21am

5y ago

Sekarang ni mcm mn Pn? Dari ubat yg 2 kali puan pakai tu ada apa2 side effect? Ingat lagi tak nama ubat tu? Sebab takut kalau wife kena induce akan ada apa2 side effect

3x beranak 3x induce.anak 1st belon, ank 2nd insert kat miss v, anak 3rd belon.long time effect xda pula...sbb branak, selain induce x guna apa2 cth ubat tahan sakit tu.

5y ago

Beranak induce atau semulajadi rasanya sama ja sakit...dua² akan sakit.hehe.bezanya rezeki masing², ada yg sakit sekejap ada yg sakit lama.suami boleh bantu bg semangat atau urut² ja kot...

paksa bersalin kan

5y ago

Ya betul