Pindah KK

Ada sesiapa yg ada pengalaman pindah KK semasa pregnant? Macam mana proses dia ye? Leceh tak? Saya dan suami akan berpindah rumah ke negeri lain bulan depan.

5 Balas

tak leceh pun. inform dulu kk sekarang kata nak pindah. nanti dia buat tuk refer noted ke kk baru. mcm sy kk lama bagi terus tarikh appoinment terus ke kk baru. sblum check up kk baru, nak selamat call dulu kata baru pindah dan bagitau kk dah diberi tarikh appoinment tuk check up. tu jee.. ini pengalaman sy la.. pindah 3 kk terus tuk sepanjang kehamilan. dari kk sandakan ke kk selangor dan ke kk melaka.. hehe

Takde la leceh.. sy pindah kd antara daerah. Dr kulai ke jb.. just pi kk kat jb.. bawak buku n inform alamat terkini. Seblom due apoiment la.. misi suruh dtg macam biase mase date apoitment je. Buku baru utk klinik, misi akan buat baru. Buku pink kita bole sambung pkai.

tak leceh pun puan.. ckp je puan nk pindh klinik.. mereka akn tulis dlm sebuah buku nama, alamat dn nombor telipon puan.. puan hnya tndatngn.. nnti nurse akn tnya nk pindh kt klinik mana.. itu pengalaman saya.. tpi tak tau juga kalau kk puan mcm mna..

Tak leceh pun just bgitau kk yg dlu so dorg akan call kk yg bakal tmpat awak pindah dorg akn inform awal2 lepastu nnti dorg akn kluarkan surat perpindahan je..

ok je tak leceh