Pindah klinik kesihatan

Maaf nak tnya kalau kita nak pindah kk ke ke yang lain perlu ada surat atau dokumen apa2 dr kk yang sekarang ke ?

6 Balas

saya sama macam kes awak.. next week saya check up dekat kk yg baru.. kk lama saya buat kat kampung sbb kes pkp aritu.. now dah balik bandar.. cuma bgtahu kk lama awak nak pindah dan mereka akan bagi buku pink utk dibawa ke kk baru.. make sure kk lama awak inform lebih awal supaya diorg boleh tahu apa yg belum settle dan diorg akan pastikan semua check up, result dah tulis.. kk pun diorg juga akan jaga nama baik nama kk.. make sure keje diorg siap sebelum serah ke kk baru.. so saya dpt buku pink rekod saya selama ni utk dibawa ke kk baru.. tu sahaja.. nnt kk baru awak kene cari dan call mana yg berdekatan mcm mana awak mula2 buka buku pink tu.. nnt dah betul tempat kk baru tu, nnt diorg akan suruh dtg utk buat appointment.. make sure tarikh next month check up, awal2 dah set appointment siap2 dgn kk baru.. lg2 kalau kk kawasan bandar.. terlalu pack.. jgn masa tu nak appointment time tu nak check up.. kk bandar ni diorg dah ada list org utk check up.. so kk baru bgtahu awal2 bila sepatutnya next check up.. so awak bg buku pink tu dekat kk yg baru.. tu je 😊😊😊

Maaf nak tnya kalau kita nak pindah KK macam sy duduk sg Buloh nk pindah KK semenyih perlu kan surat KK lama ke utk pindah ke KK semenyih

3y ago

Ouh tpi kan mcm sekarang pkpd mesti polis yg jge dekat jln tu nak bukti utk sah kn kita nk pindah

Sis infom kk y skrg ckp nk pndh. Dh pndh infom kk y sis nk pndh tu.

X perlu...just bgitau kk lama n kk baru ttg perpindahan...😊

Bgtau jee kt kk tuu.

Just inform je