GBS

Ada sesiapa sini GBS masa hamil ?

9 Balas

Hi , sis . saya GBS +ve dalam masa yg sama saya PP type 4 . Saya bersalin cser . Saya dan baby kena on antibiotic . Baby saya kena tahan ward 4 hari bersambung dgn kuning . Alhamdulillah , baby saya sihat dan aktif . Sekarang dah 9 bulan . 🤗

3y ago

doc ckp bkn fktor pmknn gbs ni.. tp fktor hormon.. sy dpt dtct msa 21w sbb sakit perut mcm nk bslin.. skng on antibiotik.. hrp ok2 ja.

Dlu sy pn ada..bgi sy nk kyfangkn keputihan tu. Cb sis byk mnum air masak. Dn kurang kn manis.. Sbb mknn manis2 buat hormon x stabil dan mkin byk putihan smpai tahap kronik

sya alami gbs..msa awal kndungan dktr ada bg pil..tp dlm tempoh yg sekejap shja...kandungan sya lbih kurang 32 mggu dh... alhamdulillah buat msa skrg...

Sy ade.. Alhamdulillah baby lahir sihat je.. Jgn rsau.. Nnt dkat wad nurse, doc akan pantau.. Before bersalin akan on antibiotic.. Boleh je bersalin normal..

4y ago

ikut baby. wife sya kena than 72 jam until pemantauan. ni smbg plak SBB baby kuning. semoga die cepat keluar. daddy xdpt jmpa baby ..huhu

alhamdulilah.. Saya Bru Ada GBS Masa 32 week. Masa bersalin ibu mengandung shj kan kena ambik antibiotics.. baby xperlukan.

saya gbs+. masa bersalin memang Dr on antibiotik utk ibu. saya dah 46 hari bersalin. alhamdulillah anak saya sihat setakat ni

3y ago

x teruk pun. keputihan biasa je. x berbau pun

saya. tp taktau pon. nk on antibiotik pon terlambat sbb kepala baby dh nmpk dan air ketuban dh pecah.hm

4y ago

baby ok. lepas lahir, baby akan kena tahan wad. pagi esok dr pakar check lepastu dh boleh discaj

Saya puan, gbs semasa hamil. Skrang kandungan 36minggu 6hari

4y ago

Saya nk tny mcm mana procedure utk bersalin bg yg ada gbs? Skrg awk dh bslin dh kn

sama la cm sye ad gbs jgk..tp x teruk