Surat beranak or kad pengenalan tiada nama bapa (kosong) **non muslim**

Ada sesiapa pernah nampak or experience mcm ni? Mostly komen di sini utk muslim. Or di mana bole saya ketahui lebih lanjut pasal pengalaman single mom mendaftar kelahiran

7 Balas

just pergi jpn shj sis, bwk ic sis dn buku pink dn kena pergi pesuruhanjaya sumpah then just inform nk buat surat lahir ank nanti mereka akn tahulah nak buat apa then bwk sekali surat tu pergi jpn utk dftr surat lahir anak..

11mo ago

betul maklumat bapa akn kosong

rasanya daftar mcm biasa ja sis asal ada surat pengesahan dr doc, buku pink sm ic tapi kalau mau tau lebih jelas kau dtg ja jpn tanya awal² supaya kau tida bingung² nanti time buat surat beranak anak 😊

11mo ago

iya lama lg mengurus tu kalau ramai org

Nak ketahui lebih lanjut boleh terus call. Sangat membantu 👍Awak boleh terus tanya.

11mo ago

Ya betul. Boleh terus call JPN. Lagi up to date info yang awak akan dapat.

saya pun ada kena macam ni... nama bapa akan kosong... Jpj isi maklumat ibu sahaja....

11mo ago

jpj?

cuba call ataupon walkin jpn berdekatan tempat awak. dn tanya procedure mcm mana?

11mo ago

most wc awak. mungkin later ada yg share dgn awak. ☺️

Maklumat bapa akan d isi ‘ tidak berkenaan’ ni yg mcm sya pernah tgk la sis

11mo ago

ohh.. sbb blum pernah npk surat begini..

sya brkje d jpn...yer utk single mom mmg mklumt bapa akn d kosong kn..

11mo ago

tqvm