sijil lahir baby

nak tanya..kalau sijil lahir baby berbapakan saya(ibu) dahulu lepastu surat kahwin sy dah siap dan nak tukar nama baby berbapakan suami saya, dpt kah? sy non-muslim...siapa pernah mcm ni atau ada yg kerja di JPN sendiri?

3 Balas

Cousin sy x kawin dgn bf dia tp anak dorg letak nama lelaki tu, surat beranak dorg urus sma² dkt utc.mgkin boleh tukar tp ambil masa kali, cubala dlu pegi tanya.

5y ago

Ya, non muslim boleh ja mcm tu.sbb ramai ja mcm tu, anak sda kluar bru kahwin tp anak masih boleh letak nama bapa.mgkin bapa tu budak isi surat pengakuan kali.klu mau letak nama ibu dlu baru tukar nti leceh lg..

Sis x cuba buat surat kawin di mahkamah? Sy buat sehari sahaja siap

5y ago

@just me Mahkamah anak negeri mana2 pun boleh tapi hanya untuk bukan muslim Dokumen yang diperlukan 1. Surat pertunangan 2. Salinan kad pengenalan pasangan

Rujuk JPN online