Confinement muslim Centre Di Johor

Salam.. Sesiapa tau tempat confinement muslim centre di johor?? Mintak share... Kebanyakan yg saya jumpa non muslim takut lain cara mereka berpantang.....

2 Balas

Rasanya pantang bersalin semua sama..x da tgk muslim non muslim..x da tgk bangsa..x da tgk skin ... Pantang makan..minum. Rambut ikat tinggi..if blh tutup kepala x nk bg angin..watsons ada jual spray dry..utk rambut....blh guna if nak pantang xcuci rambut 1week... Pakai stokin. X boleh sentuh air sejuk...cuci tgn pun kena air suam... X blh beraircon..nak pasang kipas guna yg stand punya..tiup arah lain...x blh direct kena. Pantang x kuar rumah..p klnk ok..lepas tu balik...awal2 pantang mudah kena angin ahmar.... Bertungku...mandi herb... Penting pantang betul2...

blh saya tahu akk de jumpa ke pusat berpantang untuk muslim? memang pantang muslim n non muslim sama tpi menu mknn tu kena halal.. sbb saya tngok de yg non muslim de sediakan sup kaki 🐽..