*KANTUNG PENYET*

Ada sesiapa kes mcm saya?? Baru minggu ke8.. Doktor cakap awak ada ke3 tiga tanda tanda keguguran..stgh org ada satu tanda shj then gugur..tp awk ada 3.. Tp doktor xberani juga ckp yg sya akn gugur dan tak gugur..dia hanya bg sya mc 4 hr (dh mcm sya ni gugur) 0dan minta dtg lg 2 weeks.. Tanda pertama kuar darah muda yg mengalir memenuhi pantiliner..kedua tiada apa dlm kantung kosong melalui scan perut dan kamera bawah..ketiga kantung xbulat..penyet dah..tu tanda kantung akan luruh spt luruhnya ht seorang ibu..Allahu.. Saya masih berharap dlm ms dua mggu kantung sya terisi dengan baby..tp sepulang hospital smlm jln nk ke kereta dan nk masuk rumah darah keluar jgk seolah kaki sya xleh bergerak langsung..klau gerak je darah keluar.. Ada x sesiapa mslhnya mcm sya..

2 Balas

Tbh gayanya mcm betul kalau doc dah ckp macam tu, kandungan gugur or erti kata lain kandungan tak jadi. Sy gugur january ritu. Tp dari awal doc ckp 50-50 sbb kantung tak cantik. Mcm tu lah. Makin banyak w, makin kantung mengecik dan tak mengembang sampai lah gugur sendiri. Tp kalau kandungan tak jadi ni jgn sedih2 sangat sbb kandungan ni kalau jd, baby tak sihat. So nanti lepas pantang semua, bg cukup 3bulan and ttc lagi okay. Bg rahim masa utk sembuh. Sy pun skrg baru pregnant balik 8w.

5y ago

Natural after 3weeks sah gugur.

Kandungan kalau jd x sihat? Apa maksud ayt doktor tu?? Takut plk dgr..

5y ago

😥😥