Hypotiroid /Hypertiroid

Hi, ada sesiapa kat sini ada pengalaman ada Hypotiroid tapi after consume lebih dari setahun ubat tiroid, tiba2 bertukar jadi Hypertiroid? Tengah risau sbb sblm ni Dr diagnosis Hypotiroid sbb TSH tinggi, T4, rendah, tapi sekarang TSH rendah, T4 jadi tinggi (hypertiroid). Bila dah pregnant, Dr di klinik swasta terkejut tgk level hormon tu menunjukkan hypertiroid. Sedangkan masa g klinik kesihatan, Dr kat sana prescribe ubat utk Hypotiroid. Dah la tgh pregnant, bahaya kalo T4 tinggi. Semoga dijauhkan dari ancaman kepada kesihatan diri dan kandungan. Huhu

2 Balas

maaf nak tnya, sis ade hypotiroid ada apply medical card tak?

Semoga Allah berikan kesihatan buat sis dan baby..