Cepatkan bukaan bersalin

Ada sesiapa dekat sini pernah amalkan minum air milo + mentega? Betul ke cepatkan bukaan bersalin? Boleh share tak waktu bila sesuai utk minum?

25 Balas

Tak tahu pasal ni. Tapi saya rasa tak perlu try pun. Better try dari sumber natural je. Lebih selamat untuk Ibu & baby. Milo terlalu tinggi gula. Try makan nenas, especially empulur dia tu. Tinggi kandungan bromelain. Sangat membantu proses bersalin. Saya dah nak dekat bersalin, beli nenas sampai 3,4 biji makan empulur je. 5cm masuk LR, 2 jam lepas tu bersalin dah. Masa tu 1st time bersalin normal. 1 lagi tips, bersama dengan suami. Lagi kerap, lagi bagus. Good luck mommy. Moga urusan bersalin dipermudahkan.

4y ago

Ohh okay, skrg baru tau.. Thanks reply sis. ☺️