Husband Morning Sickness

Ada sesiapa dekat sini husband yang mengalami morning sickness? Saya & husband mengalaminya. Tapi, husband yang teruk, saya oke je, boleh relax lagi.. tapi husband tak, dia pening teruk & mual sampai kena makan ubat pening & kena amik MC. Husband jugak alami craving, gain weight & emosi mcm orang puan 😭 saya pening lah.. ni 1st baby & 6 weeks.. kitorang duk bdua je dekat rumah, rumah takleh kemas sbb kitorng bdua x larat buat.. banyak pening huhu..

7 Balas

ah ha sama mcm saya . husb yg alah . kami kawin dlm 3-4bulan jugakla saya kosong . lepas padatu baru brrisi . suami mmng tiap tiap bulan berharap saya prgnt . tapi lastly period jugak. so selama 3-4bulan tu dia terlampau berharap sgt . sampaila one day saya rasa lesu sgt . sgt sgt malas nk buat apa apa . dengn demam. sakit kpla yg kuat . kalah migrain. saya demam pastu suami bawak gi klinik . pastu klnik suruh refer klinik besar yg bole test urin and semua la . esoknya mcm tu pergila. tahu tahu saya prgnt . time tu baru nk masuk 2bulan kot . balik je dari klinik. saama sama jejak kaki masuk rumah terus saya sihat . suami takbole dekat dgn saya. seminggu jugakla . kami tidur asing . saya tidur dlm bilik . dia tidur luar . saya rindu ddia . saya keluar bilik tgk dia tidur saya cium dahi dia . dia bangun terus muntah . mmng takleh dekat dgn saya mesti dia muntah cirit birit demam teruk . pastu tgh malam ngidam nk milo panas . saya buat . tapi ada ja tak kena . kurang susu la . kurang panas la haha . pastu pagi pagi mintak saya cari nasi lemak sotong kering haha . saya naik turun tangga rumah tingkat 4 cari nasi lemak . tapi tade jugak haha . saya lek lek je makan. dia yg alah terukk . mmng teruk sgt. kesian saya tgk . pastu demam semua tu nk berlarut dekat 2minggu . tapi suami saya dia gagah jugak pegi keja . yela sbb dh cuti 1minggu . suami saya tukang masak .di tempt kerja dia langsung tak bole masuk kitchen. masuk je bau kitchen dia muntah. . pastu lama lama dia lawan dia ok . makan masa jugakla haha . dia cakap dia dh serik . tanak dah rasa alah mcm tu . time muntah dia kata tade keluar apa pun . sampai rasa nk tercabut urat perut . time cirit pun sampai keluar air je . sbb makan tak lalu . harap minum jr . hm .. apa dia ngidam semua tak bole telan . oren sunquick la ciken chop la .semua saya yg habiskan hahahhahaha

Semoga dipermudahkan urusan ye sis. Allahumma Aamiin 🤲🏻 Pengalaman sis tu macam pengalaman kakak saya. Husband dia yg kena morning sickness. Sampai rasa lembek dan ambil mc. Hikmah husband kena morning sickness ni, dia akan faham pengorbanan dan ujian seorang wanita tu untuk mengandungkan anak. So dia akan lebih bertolerasi dan memahami 🤗😊 #TAPsupermoms

Sy baby 1st mcm tu. Pakej demam2 sakit2 badan. Cravings xyah ckp la. Elok pon dia kne. Bru dia rasa pregnant. Kuikuikui. Ktorng LDR thruout my pregnancy. Kalau i sakit pening ssh xde org urut. Hahah

Husband sy xkena morning sickness.. Tp dia hari2 kena terik mengkarung. Slalu org pregnant yg kena. Ni dia yg kena tiap2 mlm... Sy dh bersalin baru dia ok.

hihii nanti ini akan jadi memori yg paling best sekali

3y ago

Tula sis.. rasa kelakar pun ada.. husband xleh trima hakikat dia morning sickness 😂😭 xtau nak ngs ke nk gelak

Saya pula saya akan jadi, kemudian suami...

sama dgn saya.

3y ago

saya pun tak ingat. as time goes by, benda tu berkurang. kerja rumah apa smua, kami buat slow2 n sama2. alhamdulillah saya bab makan tak cerewet, ksihatan saya ok. mmg layan selera husband je dia nk makan apa, kita tolong cari kan. 😆😆 yg lain2 tu saya layankan aja suami punya karenah. hahaha.