Baby Breech 29 weeks

Hi, ada sesiapa ada pengalaman yang berjaya pusingkan baby before bersalin tak? Ada tips yang boleh kongsikan? Nak cuba ikhtiar. Perut jenis kecik, 7bulan pun masih kecik. Risau baby tak cukup ruang utk pusing.. Skrg memang sentiasa berdoa dan pujuk2 baby pusing sendiri

15 Balas

Sy baru alami. Elok je kepala kt bawah dari weeks 28 sampai 36. Tiba2 37w dia pusing balik ke atas, berat 2.7kg. Risau sgt. Doc trus buat appointment dgn doc pakar utk pusingkan baby balik esok harinye. Seharian tu dok risau, pelik cmne la dia boleh pusing balik dgn size mcm tu. Sy suka yoga, jadi sy ikhtiar maternity yoga utk breech baby spnjng malam tu. Sambil2 pujuk baby sllu. Pastu, duduk letak ais batu bhgian atas perut. Sbb baby akan rasa sejuk dan dia akan ubah posisi. Esoknya berserah la mcmna pun keadaan dia, masa jumpa doc pakar. 1st step scan, eh dah ke bawah balik. Syukur dlm masa satu mlm je dia kembali ke bawah 🥰

4y ago

Agaknya baby nak blajar brenang tu. Hehe. Risau lak mikir banyak benda rupanya mengandung ni. Ibu rela pertaruhkan nyawa demi anak. Tetiba rasa sebak ingat mak. Semoga kita dipermudahkan segala urusan sepanjang mengandung & melahirkan nanti. Aaamiinn3.