Ada pengalaman tak baby tak nak menyusu dari 10pm-6am?Normal ke perkara macam nie?

Ada sesiapa ada pengalaman tak baby bawah 5 bulan tak nak menyusu dari pukul 10 mlm sehingga 6 pagi?Kalau baby dah masuk 6 bulan dah boleh makan,hati kita sbg ibu tak la risau sgt sbb baby kenyang dah makan bubur.Tapi baby sy 5 bulan lebih(11/oct genap 6m)tak nak menyusu dari jam 10 mlm sehingga 6 pagi.Tapi baby tak merengek or nanggis.Cuma,dia asyik tak lena tido wlpn lepas dibedung,kadang terpaksa buka bedung utk bagi dia selesa,kerap kuga check suhu aircond..suami set aircond dlm suhu tak sejuk sgt tapi tak juga panas juga,than selalu check pampers dan letak baby telon kat perut kaki tangan belakang badan baby tapi baby asyik tak lena tido.Sy dah tanya misi kkia,dia kata normal tu sebab anak dia pun sama tak nak menyusu malam.misi kata yg penting anak tak menangis sebab kalau menanggis tu tandanya kembung perut.Ada sesiapa tak momies² kat sini alami perkara yg sama dgn sy tak?

1 Balas

Nursing strike?