rancang jarak kehamilan

Ada sesiapa ada pengalaman rancang kehamilan.Rancang sendiri,iud,cucuk implan or lain2.boleh share.

29 Balas

sy rancang sendri... lpas 2 tahun baru boleh hamil age...mudah2 kuat lah saya lpas ni.. anak baru 2bulan setengah.. cszer lak tu.. klo bising nurse..

Rancang cucuk 3 bulan tue sbb mkn pil pening mlyang dan suka lupa.. 6 thun mrancang alhamdulillah now preggy ank kdua😁😁

5y ago

Haah cucuk depo.. Slmt dan mudah tp 90%selamat 10%ngndung smuany kuasa ALLAH.. TP xpeyed spnjg cucuk dlm 4 thun Lpas benti peyed on off thun seterusnya preggy heh3

Sy planning sendiri, jarak 3thn 1st dgn 2nd sbb czer..n smpi skrg still planning sendiri..yg penting kerjasama..hehe

Sy rancang sendiri. Mmg kena ada kerjasama yg baik dgn suami. Lg plak sy mmg lmbt sket utk lekat

Sy amik pil 2 thn..lpas tu behenti amik pil lpas sbln pregnant ank kedua..yg first 2 thn lbih.

Sy guna Im depo(suntikan)..sb pilih jenis x compliance kt ubat..amek 3 bulan sekali..

Sy merancang sndri selama 7 thun..skng pregy 22weeks ank yg ke 4..

Rancag sendiri je.. anak no 2 dgan no 3 ni jarak 5 tahun.. 😊

Saya rancang sendiri jarak 12 tahun skrang hasmil 5bln

Terpaksa ambil depo sbb czer n takut terlepas.. huhuhu