Jatuh ketika mengandung

Ada pengalaman tak jatuh ketika mengadung

8 Balas

i pernah jatuh tangga. lupa dh masa tu pregnant yg no brp. sebenarnya kaki i terpeleok.. dan i ingat tangga dah habis. rupanga ada lagi 2 anak tangga. apa pagi jatuh tergolek laaa. satu famili datang tgk i jatuh tangga. masa tu perut i dah besar. mebi dlm 7-8 bulan kot. masalahnya lepas i jatuh tergolek tu, i pun gelak besar. rasa kelakar pulak. dan i takdela sakit ke apa. diaorg pulak yg cemas tgk i jatuh. i ok je. alhamdulillah kandungan xde apa2 masalah.

sy pernah jatuh sbb tiba² pitam masa 30w. esknya gi klinik utk cek baby terus naik ambulans sbb ada contraction tp sy xrasepun. bila cek jln dh 2cm. dr pantau kat labor room,cucuk dexa drip mexa..tgh mlm tiba² ketuban pecah sekali dgn darah byk. rupanya uri dh lekang sbb jatuh. bersalin baby premature 30w n sebulan ank msuk nicu. mn yg jatuh tu hati²la. nsb baik dh dekat hosp,baby dpt diselamatkan

4mo ago

Sis, saya 30w. terjatuh mengiring kiri. tapi takda bleeding or sakit apa2. perlu ke cek?

Sy pernah jatuh 2x masa pregnant anak first. 1st masa 1st trimester. 2nd masa 33w. Dua2 jatuh terduduk sbb tergelincir pijak air. Cuma masa yg kali kedua jatuh, jd sakit sangat lepas tu. Baby pun kurang gerak. Terus pegi cek. Alhamdulillah CTG ok je tapi kena admit la sehari sbb doc nak pantau sy and baby.

8mo ago

Masa first jatuh tu sis ada pergi klinik tak ?

Kandungan saya skrg 34 weeks. Saya jatuh terpeleot 2 minggu lepas atas jalan tar. Teringat baby, saya tahan diri dgn lutut. So mndarat kat lutut. Alhamdulillah lutut je luka n sakit. Baby gerak aktif sgt. So far semua okay. Check up pun okay

Saya jatuh masa 11 week , terpijak lantai licin . Jatuh tu auto teringat baby terus pusing jatuh peha , kalau tak jatuh bontot . Petang tu terus gi hosp alhamdulillah sekarang dah nak masuk 32 week

Saya pernah jatuh tangga masa 18 weeks. Bby alhamdulillah ok, ibu dia yg ptah tgn sampai kena operate masok besi 😌 doc ortho pon pelik mcm mne boleh jatuh tangga 🙃

masa preg ank no 2..jtuh trduduk..sblm jatuh tu dh kuar tnda nk brsalin..mase brbuka puasa lh jtuh tu..lps jatuh tu tgh mlm sakit contraction..lps subuh dh branak

sye 3 minggu lpas jtuh terduduk .. alhamdulillah xde pe2 ..yg pnting puan monitor baby punye grak ..klo ok n xde kua pe2 InshaAllah xde pe2 ..